Trouwen in eigen Tuin

Trouwfeest in Eigen Tuin: De Ultieme Gids voor een Unieke en Persoonlijke Bruiloft

Ben je op zoek naar een bruiloft die jullie persoonlijkheid weerspiegelt en volledig aan jullie voorwaarden voldoet? Overweeg dan om in je eigen tuin te trouwen, waar de mogelijkheden eindeloos zijn en de vrijheid om jullie droomdag te creëren onbegrensd is.

1. Voordelen van een Tuinbruiloft:

Trouwen in je eigen tuin biedt talloze voordelen. Geen restricties van trouwlocaties, geen verplichting om vaste leveranciers te kiezen, en geen stress van het reizen van de ene locatie naar de andere. Het creëert een unieke sfeer van rust en intimiteit.

2. Bruiloftsfeest in je eigen tuin plannen en Logistiek:

Bij het plannen van een tuinbruiloft moeten praktische overwegingen niet over het hoofd worden gezien. Overweeg het aantal gasten, beschikbare binnenruimte voor het avondfeest, en zorg voor een solide plan B voor onverwachte weersomstandigheden.

3. Stretchtenten en Creatieve Decoratie:

Stretchtenten kunnen dienen als een perfecte noodoplossing voor wisselende weersomstandigheden. Denk ook aan creatieve decoraties, zoals vaasjes met bloemen die overal aan bomen en struiken hangen. Maak een inspirerend moodboard op Pinterest voor eindeloze decoratie-ideeën.

4. Bohemian Tapijten en Zijdenbloemen:

Breng een vleugje bohemian stijl in je tuin met gehuurde of tweedehands tapijten. Overweeg ook zijdenbloemen voor duurzame en weersbestendige decoratie, die na de bruiloft nog steeds gebruikt kunnen worden.

5. Logistieke Overwegingen:

Van extra wc’s en heaters tot verlengkabels en stroompunten voor muziek en lichtjes, denk aan alle benodigdheden. Overweeg zelfs een podium voor een band en regel een cateraar voor een heerlijke BBQ.

6. Jullie Visie en Activiteiten:

Schrijf een heldere visie voor jullie bruiloft en overweeg extra activiteiten zoals spelletjes, dierenparticipatie, of een festivalbruiloft. Bepaal of een feest of juist verbinden centraal staat. Denk ook aan leuke toevoegingen zoals een goochelaar of kinderschmink.

7. Duurzame Bloemen:

Raadpleeg je bloemist voor duurzame opties zoals zijdenbloemen, een steeds populairdere keuze. Deze bloemen gaan niet snel stuk en blijven stralen, zelfs op een hete zonnige dag.

8. Weersafhankelijkheid en Flexibiliteit:

Houd de weersvoorspelling nauwlettend in de gaten en zorg voor een goed doordacht plan om snel te schakelen tussen binnen- en buitenruimtes. Oefen van tevoren met het verplaatsen van stoelen en laat een team paraat staan voor onvoorziene weersveranderingen.

9 Praktische Overwegingen en Logistiek:

  • Overweeg het aantal gasten en de beschikbare ruimte. Denk na over een binnenplek voor het avondfeest en regel eventueel een stretchtent voor onvoorziene weersomstandigheden.
  • Houd rekening met de vierkante meters per persoon en plan voor regenachtige dagen. Overleg met de cateraar over alcoholvoorziening en vergunningen.
  • Bedenk of er slaapmogelijkheden zijn voor gasten, of ze kunnen kamperen, en vergeet niet dat als jullie al officieel zijn getrouwd bij de gemeente, jullie geen huwelijksvergunning meer hoeven te regelen.

10. Budgetoverwegingen:

  • Besef dat een bruiloft in eigen tuin niet altijd goedkoper is. Vaak ontvang ik als weddingplanner aanvragen voor een totaalbudget van 10.000 euro, wat mogelijk niet realistisch is voor een grotere bruiloft met 100 gasten. Gemiddeld geven bruidsparen momenteel zo’n 17.000 euro uit aan een bruiloft.
  • Overweeg een intiemere bruiloft met 30-50 gasten voor meer budgetflexibiliteit. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om te investeren in unieke activiteiten, styling en bijvoorbeeld het huren van gemeubileerde glampingtenten voor een luxueuze ervaring in je eigen tuin.

Conclusie van in eigen tuin trouwen

Dus, waarom niet kiezen voor een hotel in je eigen tuin? Met zorgvuldige planning en aandacht voor details kun je een betoverende, budgetvriendelijke tuinbruiloft creëren die al jullie verwachtingen overtreft. Van zijdenbloemen tot bohemian tapijten, laat je tuin het decor zijn voor jullie sprookjesachtige dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl