Kan je trouwen zonder feest?

Stel je voor: de grote dag komt eraan en je staat voor een cruciale beslissing – wel of geen traditioneel huwelijksfeest? Het is een dilemma waar veel koppels mee worstelen. Maar wat als ik je vertel dat er een manier is om het beste van beide werelden te hebben?

Is het mogelijk? En zo ja, hoe pak je dat aan? Overwegen jullie dit ook?

Party bruiloft in een yurt

1. De kunst van het splitten van je trouwfeest

Dit is mijn gouden tip als je niet kunt kiezen. Begin met een intieme elopement, een magisch moment alleen met je partner of in het gezelschap van een select groepje dierbaren. Hierdoor blijft er meer budget over voor andere zaken. En waarom niet iets speciaals eraan toevoegen, zoals een teambuildingsevenement dat eindigt met jullie trouwceremonie? En de locatie? Binnenlands of misschien toch in het buitenland? Daarna kun je het grotere trouwfeest een week later of zelfs een jaar later organiseren, wanneer het veel ontspannener is en je zelfs nog een keer je trouwkleren kunt dragen.

Kan je je nog herinneren aan mijn intieme bruiloft in Noorwegen? Zij hebben het ook zo gedaan. Ze konden maar niet kiezen en hebben een week later ook nog het feest gegeven. Link bruiloft in Noorwegen

2. Maak een lijstje: Wil je trouwen zonder feest?

Neem de tijd om samen te bespreken wat jullie willen en wat echt bij jullie past. Het kan zijn dat de een droomt van een groots knalfeest terwijl de ander liever kiest voor een intieme ceremonie. Door het feest te splitten, kun je beiden krijgen wat je wilt.

3. Kies je eigen pad, kies je eigen manier van trouwen

Het is belangrijk om samen te bepalen of jullie voor jullie eigen visie op het huwelijk willen gaan of dat jullie je laten leiden door tradities en verwachtingen van anderen. Het draait uiteindelijk om jullie geluk en tevredenheid. Mensen zullen altijd teleurgesteld zijn, hoe dan ook. Het is onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. Dus volg vanaf het begin je eigen pad om teleurstellingen te voorkomen voor jullie zelf! Ik weet dit lijkt makkelijker geschreven als omgezet! Ik kan hierbij helpen.  

4. Verbondenheid boven alles voor je bruiloft

Laat je niet leven door de verwachtingen van anderen op jullie grote dag. Richt je aandacht op de verbinding tussen jullie als koppel en met de mensen die er echt toe doen. Door te kiezen voor een unieke viering die bij jullie past, creƫer je herinneringen die een leven lang meegaan en die echte voldoening brengen.


5. Dagindeling bruiloft zonder feest

Stel je de vragen:
1. Wat is de essentie van jullie bruiloft?
2. Hoe willen jullie de ceremonie vormgeven?
3. Wat voor soort activiteiten willen jullie organiseren?
4. Hoe willen jullie de dag afsluiten?
5. Hoe willen jullie de dag indelen?

6. Trouwen en feest op andere dag

Conclusie
Kortom, trouwen zonder feest is meer dan een beslissing over de locatie of de grootte van het gezelschap. Het gaat om het vieren van jullie liefde op een manier die bij jullie past, zonder de last van verwachtingen van anderen. Dus ga ervoor en maak van jullie huwelijksdag een onvergetelijke ervaring, helemaal op jullie eigen manier.

Trouwfeest met sterretjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl