Trouwen op de Camping

Trouwen op de Camping: Een Unieke en Verbonden Ervaring

Wanneer je denkt aan trouwen, is het waarschijnlijk dat een traditionele locatie als eerste in je opkomt. Maar waarom niet iets anders proberen? Iets avontuurlijkers, iets dat jullie één maakt met de natuur, iets als trouwen op de camping! Dat is natuurlijk helemaal het straatje van Nature Weddings!

Natuurlijke Verbondenheid:

Het is een kans voor al jullie gasten om samen te komen en te genieten van de natuurlijke omgeving. Met iedereen op één locatie is er een speciale band die wordt gecreëerd, en de mogelijkheid om het trouwfeest te verlengen tot twee dagen wat het des te specialer maakt. Bovendien bieden campings vaak flexibiliteit in regels en voorschriften, waardoor jullie meer vrijheid hebben om jullie bruiloft naar wens in te richten.

Bruid aan het aankleden in glamping tent.

Praktische Voorbereiding:

De voorbereidingen voor een campingbruiloft verschillen niet veel van een traditionele bruiloft. Het draait allemaal om beschikbaarheid en het besluit of jullie willen dat al jullie gasten blijven slapen en natuurlijk budget.

Mijn favoriete Campings:

Enkele aanbevolen campings voor een onvergetelijke bruiloft zijn onder andere

1) Netl Park – De wildste Tuin van Nederland, Kraggenburg
2) Cast Away van Tiny Parks, Tiengemeten
3) Het Bos Roept, Wieringerwerf
4) Camping De Lakens, Overveen
5) Boskamp van Natuurhuisje, Drunen

Activiteiten voor Gasten:

Afhankelijk van de locatie van de camping, zijn er tal van activiteiten mogelijk, zoals suppen, mountainbiken, yoga, surfen, paardrijden, een hot tub ervaring, kanoën, en nog veel meer. Het wordt een bruiloft die niet snel vergeten zal worden!

Locatieplanning

Het is essentieel om voorafgaand aan de grote dag de plattegrond van de camping goed te bestuderen. Gelukkig hebben de meeste campings deze informatie online beschikbaar. Neem de tijd om de plattegrond zorgvuldig te bekijken en te analyseren.

Bij het kiezen van de perfecte locatie op de camping is het belangrijk om een plek te vinden waar al jullie gasten kunnen verblijven en waar jullie je helemaal thuis voelen. Zoek naar een hoekje waar jullie groep bij elkaar kan zijn en waar de ceremonie kan plaatsvinden. Visualiseer hoe het eruit zou zien en voelt het goed aan?

Wanneer je op de camping bent, maak dan een wandeling over het terrein en bekijk de locatie van dichtbij. Voel de sfeer, ervaar de omgeving en beoordeel of het echt aan jullie verwachtingen voldoet. Let ook op of de beschikbare activiteiten bij jullie en jullie gasten passen.

Door de plattegrond te bestuderen en de locatie persoonlijk te inspecteren, kunnen jullie er zeker van zijn dat jullie de juiste plek kiezen voor jullie bijzondere dag. Het geeft ook de mogelijkheid om eventuele speciale wensen of behoeften te bespreken met de campingeigenaren voordat de grote dag aanbreekt. Met een goed doordachte planning en de juiste locatie, kunnen jullie zeker zijn van een magische en onvergetelijke campingbruiloftervaring.

Sfeervolle Decoraties

Maak gebruik van de natuurlijke elementen om een prachtige sfeer te creëren. Denk aan het ophangen van lichtjes, een kampvuur, bohemian tapijtjes, en versieringen met bloemen en vazen tussen de bomen en struiken. Dus gebruik wat je op jullie plekje hebt.

Juridische Overwegingen

Controleer of de camping geschikt is voor een huwelijksceremonie en of ze kunnen helpen met eventuele vergunningen. Of zoek ook een babs die mag trouwen op deze locatie en aangesloten is bij de gemeente van de camping.

Catering en Drankvoorziening:

Het is belangrijk om te onderzoeken of de camping catering kan verzorgen voor jullie bruiloft, of dat jullie de vrijheid hebben om jullie eigen catering te kiezen. Gelukkig zijn jullie in de meeste gevallen vrij om jullie eigen catering te regelen.

Het voordeel van het kiezen van jullie eigen catering is dat jullie volledige controle hebben over het menu en de service. Dit stelt jullie in staat om gerechten te selecteren die perfect passen bij jullie smaak en voorkeuren, en om eventuele dieetwensen of allergieën van jullie gasten te accommoderen.

Omgaan met Uitdagingen:

Een uitdaging kan zijn dat campings soms niet weten hoe ze een bruiloft moeten organiseren. Overweeg daarom een ervaren weddingplanner of ceremoniemeester in te schakelen. Maar mijn aanbod “Do it yourself – met begeleiding van een professionele weddingplanner” is ook zeker een interessante optie voor een ongedwongen sfeer die perfect past bij een campingbruiloft.

Conclusie

Kortom, trouwen op de camping biedt een unieke ervaring, waarbij jullie omringd worden door natuur, vrijheid en gezelligheid. Het is een kans om jullie liefde te vieren op een manier die helemaal bij jullie past. Dus waarom niet een beetje avontuur toevoegen aan jullie grote dag?

Bruiloft bij Netl Park. Bruid aan het lopen met trouwjurk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl