Bohemian Wedding Vier de Liefde in Stijl

In de wereld van bruiloften is er een trend die steeds meer aan populariteit wint en de harten van bruidsparen over de hele wereld verovert: de Bohemian bruiloft of ook vaak de boho bruiloft genoemd. Met zijn vrije geest, natuurlijke elementen en artistieke flair biedt een Bohemian bruiloft een unieke en betoverende ervaring die de traditionele bruiloftsnormen doorbreekt. Laten we duiken in de wereld van Bohemian bruiloften en ontdekken waarom steeds meer koppels ervoor kiezen om hun liefde op deze nonchalante, maar toch prachtige manier te vieren.

Nature Weddings heeft al uitgebreid aandacht besteed aan dit thema en heeft diverse styled shoots gedaan om jullie te inspireren. De resultaten zijn werkelijk adembenemend en mooie beelden geworden.
En zonder twijfel, deze beelden zijn absoluut blogwaardig.

Maar wat betekend deze trend eigenlijk en wat is de Essentie van Bohemian

Een Bohemian bruiloft draait allemaal om vrijheid, individualiteit en een connectie met de natuur. Het is geïnspireerd op de bohemian levensstijl, waarbij creativiteit en expressie centraal staan. Denk aan weelderige bloemenkransen, vloeiende jurken, natuurlijke materialen en een ontspannen sfeer. Het doel is om een intieme, ongedwongen setting te creëren waarin het bruidspaar en hun bruiloftsgasten zich volledig kunnen laten meeslepen door de liefde en de magie van het moment.

Kleurpalet:

Het kleurenpalet bij een Bohemian bruiloft is vaak zacht en natuurlijk. Denk aan aardetinten zoals beige, taupe, groen en blush, vermengd met levendige accenten zoals bordeauxrood, oker en diepblauw. Geef jullie voorkeur aan in de uitnodiging en of jullie eigen bruiloftsite.

Bohemian Kleding of de boho wedding dress

Wat betreft de kleding is de Bohemian stijl moeiteloos chic. Bruiden kiezen vaak voor vloeiende, romantische jurken met bloemendetails of kanten accenten. Vaak kom ik echt prachtige kanten jurken tegen, zoals je kunt zien in de inspiratielinks hieronder. Bloemenkransen in plaats van conventionele sluiers, of gewoon gedroogde bloemen kunstig gevlochten in het haar. Dit zijn veelgekozen opties, waarbij bruidegoms zich vaak hullen in lichte, luchtige stoffen zoals linnen of bretels. Bovendien wordt het steeds gebruikelijker dat zowel de bruid als de bruidegom stijlvolle hoeden dragen. Het streven is naar een ontspannen, maar toch elegante uitstraling die naadloos aansluit bij de sfeer van de dag.

Bohemian bruiloft gast: Maar wat dragen de gasten en wat is de dresscode? Dit is heel fijn om op jullie website te zetten bijvoorbeeld. Hier zijn enkele suggesties voor kleding voor gasten bij een Bohemian bruiloft:

De dresscode is vaak informeel, comfortabel en doordrenkt van de relaxte bohemian stijl. Gasten worden aangemoedigd om hun eigen unieke stijl uit te drukken, en er is vaak ruimte voor creativiteit en individualiteit.

Voor Vrouwen:

 1. Zomerjurken: Kies luchtige, zwierige zomerjurken in natuurlijke tinten of levendige prints. Lange maxijurken of middellange jurken met bloemenpatronen passen goed bij de bohemian sfeer.
 2. Lange Rokken en Blouses: Combineer een lange rok met een lichte blouse voor een comfortabele en toch stijlvolle look.
 3. Sandalen of Enkellaarsjes: Kies voor platte sandalen, espadrilles of enkellaarsjes om je outfit een ontspannen boho-touch te geven.
 4. Fringe en Kanten Details: Kleding met franjes, kant en andere bohemian details passen perfect bij de sfeer.

Voor Mannen:

 1. Linnen of Katoenen Broeken: Kies voor lichte, ademende stoffen zoals linnen of katoen. Dit geeft een ontspannen uitstraling en past goed bij warmere temperaturen.
 2. Casual Hemden: Combineer je broek met een casual hemd, zoals een linnen overhemd of een shirt met een bohemian print.
 3. Vesten en Blazers: Voeg een gelaagd element toe met een vest of een lichte blazer. Dit geeft je look een bohemian-chique uitstraling.
 4. Loafers of Leren Sandalen: Comfortabele loafers of leren sandalen passen goed bij de informele sfeer van een bohemian bruiloft.
 5. Hoeden: Een fedora of een strooien hoed kan een stijlvolle toevoeging zijn en past goed bij de bohemian esthetiek.

Algemene Tips:

 • Accessoires: Voeg bohemian accessoires toe, zoals armbanden, enkelbandjes, of lange kettingen. Denk aan handgemaakte sieraden met natuurlijke materialen.
 • Comfort is Belangrijk: Omdat bohemian bruiloften vaak buiten plaatsvinden, is comfortabele kleding essentieel. Zorg ervoor dat je kleding geschikt is voor het weer en de locatie.

Locatie, Locatie, Locatie

Een cruciaal aspect van een Bohemian bruiloft is de keuze van de locatie. Denk aan uitgestrekte velden, betoverende bossen, prachtige stranden of zelfs een rustieke schuur. Zelfs zie ik het in Nederland ook vaker in barns terugkomen. Steeds vaker zien we ook een bijzondere verbinding met dieren, zoals het trouwen op een alpacaboerderij of het betrekken van een alpaca in de fotoshoot. De natuurlijke schoonheid van de omgeving speelt een sleutelrol bij het bepalen van de sfeer van de bruiloft. Zachte briesjes, zonsondergangen en de geluiden van de natuur dragen allemaal bij aan de betovering van de dag. Dit ligt natuurlijk helemaal binnen mijn expertise, en ik heb al sterke connecties met locaties die perfect geschikt zijn voor een Bohemian setting.

Betoverende Decoraties

Hier kun je volledig je creativiteit de vrije loop laten gaan met je Pinterest-bord en helemaal opgaan in de mogelijkheden! Er zijn zoveel inspirerende opties beschikbaar!

Bloemen spelen een cruciale rol bij het creëren van de Bohemian sfeer. Overweeg een mix van wilde bloemen, pampasgras en gedroogde bloemen voor het decor. Laat dit ook in je bruidsboeket en jullie corsage terugkomen. Lange, houten tafels met kaarsen en natuurlijke materialen zoals jute en touw voegen een rustieke touch toe. Denk ook aan hangende macramé-decoraties en vintage tapijten om de ruimte een extra bohemian gevoel te geven.

Winkels hebben deze trend ook omarmd, en je kunt deze stijl gemakkelijk zelf realiseren. Voor vintage tapijten kun je bijvoorbeeld rondneuzen in tweedehandswinkels. Als je kosten wilt besparen, overweeg dan om bij een stylist alleen items te huren. Een aanrader is Tamara van Bohemian Weddings ; groet haar namens mij!

Laat de Creativiteit Stromen

Een Bohemian bruiloft is het perfecte platform om creatief te zijn. Van zelfgemaakte decoraties tot unieke ceremonie-ideeën, laat je verbeelding de vrije loop. Misschien wil je zelfs overwegen om een klein festivalgevoel toe te voegen, met live muziek, foodtrucks en interactieve kunstinstallaties.
Dit is de perfecte plek om jullie te inspireren met ideeën voor jullie bucketlist, en natuurlijk is Pinterest hier jullie onmisbare metgezel.

Ceremonie:

Ceremonies zijn vaak informeel en vinden plaats in de buitenlucht. Koppels kiezen soms voor alternatieve rituelen, zoals handvasting, zandceremonies of het planten van een boom als symbool van groei en kracht.

Culinaire Avonturen

Een Bohemian Weddingmenu weerspiegelt vaak de ontspannen sfeer van de dag. Van foodtrucks met streetfood tot picknickstijl diners, het draait allemaal om het creëren van een informele en gezellige sfeer waar gasten kunnen genieten van heerlijk eten en elkaars gezelschap.

Entertainment:

Live muziek, vaak akoestisch of folkmuziek, draagt bij aan de relaxte sfeer. Foodtrucks met diverse gerechten en drinkstations voegen een informeel en festivalachtig element toe.

Een Bohemian bruiloft biedt koppels de vrijheid om traditionele bruiloftsnormen los te laten en een viering te creëren die past bij hun eigen stijl en persoonlijkheid.

Wat is een Bohemian Elopement?

Een Bohemian elopement is een intieme en vaak spontane huwelijksceremonie waarbij het bruidspaar ervoor kiest om in beslotenheid en op eigen authentieke wijze te trouwen met max 30 bruiloftsgasten, vaak op een afgelegen of natuurlijke locatie of eigen tuin. Deze intieme viering weerspiegelt de bohemian levensstijl met zijn nadruk op vrijheid, individualiteit en een connectie met de natuur. In plaats van een traditionele, grootschalige bruiloft, kiezen koppels voor een Bohemian elopement om de nadruk te leggen op de essentie van hun liefde, omringd door de schoonheid van de natuur en doordrenkt van een relaxte en betoverende sfeer.

Conclusie

Een Bohemian Wedding is meer dan een ceremonie; het is een kunstwerk dat de unieke persoonlijkheid van het bruidspaar weerspiegelt. Het is een viering van liefde, vrijheid en creativiteit, waarbij elk detail zorgvuldig is gekozen om een onvergetelijke ervaring te creëren. Dus, voor degenen die dromen van een bruiloft buiten de gebaande paden, volg je hart, omarm je creativiteit en omhels je de betovering van een Bohemian Wedding.

Boho of Bohemian Elopement Inspiratie Ideeën:

Wil je de blog ook luisteren kan dat ook op Spotify nr. 2. Link

Liefs,
Michele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl