Plan Je Fantasy Bruiloft

Foto’s en Jurk van Etsy. Koop bij deze aanbieder Etsy

1. Wat is een Fairy Bruiloft of een Fantasy Bruiloft?

Als je aan een fairy bruiloft denkt, komt als eerste het woord sprookjesbruiloft in je hoofd. Maar dit voelt niet als de juiste vertaling. Een sprookje eindigt altijd met “en als ze niet dood zijn gegaan, dan leven ze nog vandaag.” Het is zoveel meer dan dat. Voor veel mensen heeft het van kinds af aan een grote impact gehad en heeft het hun fantasie volledig tot leven gebracht.

Hoe mooi is het om je partner te vinden die ook in magie gelooft, samen naar Elfia gaat en precies weet wat jullie willen: jullie eigen Happy Ending en jullie eigen fantasy wereld creëren op jullie bruiloft. Hoe tof is dat!

Inspiratie op mijn pinterest moodboard fairy bruiloften

2. Waarom kiezen koppels voor een Fairytale bruiloft?

Misschien wil je gewoon maar zo zijn als je bent en als je al zo veel geld uitgeeft maak toch je eigen Universal Studios of Disneyland, Elfia maar op je bruiloft

Inspiratie op mijn pinterest moodboard bohemian fairy bruiloften

3 Wat zijn de criteria voor het kiezen van een fantasy trouwlocatie?

Nee, eigenlijk niet. Dat is heel afhankelijk van jullie eigen fantasiewereld die jullie in je hoofd hebben, zoals kastelen, bossen, Elvia locaties, of een vlindertuin.

Ik heb al een heel mooi aanbod samengesteld, kant-en-klaar in een vlindertuin, inclusief een plan B voor het geval dat. Maar natuurlijk kan alles op maat worden aangepast. Neem gerust contact met mij op.

Luister ook naar mijn playlist: Trouwen in het bos met sfeer van een elven bruiloft niet alles past bij dit onderwerp maar er zijn er toch veel stukjes in die jullie kunnen gebruiken. Muziek is zo of zo de soundtrack van Lord of the Rings, soundtrack van The Hobbit en oo aan te bevelen is Enya.

Inspiratie op mijn pinterest moodboard butterfly bruiloften

4. Trouwkleding

Daar zijn geen grenzen aan jullie trouwkleding. Maak een schets en we gaan het regelen. Het leuke is dat alles op maat wordt gemaakt.

Koop bij deze aanbieder Etsy

5. Trouwaccessoires voor een Fantasy Bruiloft zoals Lord of the Rings

Trouwaccessoires voor een Fantasy Bruiloft, geïnspireerd door Lord of the Rings

Voor bruidsparen die dromen van een bruiloft die rechtstreeks uit de pagina’s van Lord of the Rings lijkt te zijn gekomen, zijn de details van cruciaal belang. Het zijn de accessoires die het verschil maken, die de magie naar voren brengen en de gasten betoveren zodra ze de betoverende setting betreden. Hier zijn enkele suggesties voor trouwaccessoires die de sfeer van Midden-aarde kunnen vastleggen:

 1. Ringdragerkussen
 2. Elfenkroon
 3. Herenmantel
 4. Handvastheidstouw
 5. Tafeldecoraties
 6. Bloemenkroon

Fotocredit Etsy verkoper. Koop deze hier

6. Styling voor een Fairy Bruiloft

Met een Pinterest board kunnen jullie al jullie ideeën en inspiraties delen, zodat ik als jullie weddingplanner de juiste leveranciers kan vinden om jullie droombruiloft werkelijkheid te maken. Van betoverende trouwlocaties tot unieke trouwaccessoires, geen detail wordt over het hoofd gezien. Laten we samenwerken om jullie fantasy bruiloft tot in de puntjes te perfectioneren! Het is echt geweldig om te zien hoe jullie fantasie tot leven komt.

Maar zelfs als jullie ervoor kiezen om niet met een weddingplanner samen te werken en alles zelf willen doen, is een Pinterest board nog steeds zeer nuttig om aan al jullie leveranciers te laten zien, te delen en te bespreken.

Met dit niche-onderwerp zijn jullie daar het beste mee geholpen.

7. Fantasy Ceremonie: Rituelen voor een Elven Bruiloft

Een elven bruiloft, biedt zo veel mogelijkheden voor betoverende rituelen. Hier werk ik heel graag samen met Heliante en kan haar hier van harte aanbevelen.

Hier zijn enkele suggesties:

 1. Boomceremonie:
 • Symboliek: In veel fantasyverhalen, zoals die van Tolkien, spelen bomen een centrale rol. Ze symboliseren leven, groei, en verbondenheid met de natuur.
 • Ritueel: Het bruidspaar plant samen een boom of verbindt hun handen met linten aan een oude, krachtige boom. Dit kan gepaard gaan met het uitspreken van geloften of het delen van persoonlijke wensen voor hun gezamenlijke toekomst.
 1. Elfenbinding:
 • Symboliek: Een traditionele elfenbinding benadrukt de spirituele en fysieke verbinding tussen twee zielen.
 • Ritueel: De handen van het bruidspaar worden gebonden met een sierlijk lint of een geweven band, vaak met natuurlijke materialen zoals bloemen, bladeren, en twijgen. Een ceremonieel spreker kan hierbij magische zegeningen uitspreken. Hier werk ik heel graag samen met Heliante.

Kijk hier ook op mijn pinterest moodboard handfasting ter inspiratie

Foto van Etsy: Handvasten kopen bij Etsy

Natuurzegen:

 • Symboliek: Elven worden vaak gezien als beschermers van de natuur. Een zegen van de natuur kan de harmonie en eenheid tussen het paar en de natuurlijke wereld benadrukken.
 • Ritueel: Het bruidspaar ontvangt een zegen van de elementen—water, vuur, aarde, en lucht. Dit kan worden uitgevoerd door het besprenkelen met water uit een heilige bron, het aansteken van een kaars, het strooien van bloemblaadjes, en het wuiven van rook of wierook.
 1. Elfenmuziek en Dans:
 • Symboliek: Muziek en dans zijn centrale elementen in elfenfestiviteiten, die vreugde, eenheid en viering symboliseren.
 • Ritueel: Na de ceremonie kan het bruidspaar samen een traditionele elvendans uitvoeren, begeleid door live muziek zoals harpen, fluiten, en luiten. Dit ritueel kan de vreugde en het feest van hun verbintenis benadrukken.
 1. Lichtceremonie:
 • Symboliek: Licht staat voor hoop, liefde, en het nieuwe begin van het echtpaar.
 • Ritueel: Het bruidspaar en hun gasten laten kleine lantaarns of kaarsen los in de lucht of op een wateroppervlak. Dit ritueel creëert een magisch, betoverend beeld en symboliseert het verspreiden van licht en liefde.
 1. Kristaluitwisseling:
 • Symboliek: Kristallen en edelstenen worden vaak gezien als magische voorwerpen die energie en kracht bezitten.
 • Ritueel: Het bruidspaar wisselt kristallen uit die symbolisch staan voor hun liefde en hun persoonlijke kwaliteiten die ze in het huwelijk brengen. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor rozenkwarts voor liefde, amethist voor bescherming en rust, of maansteen voor intuïtie en emotionele balans.
 1. Geloften in Elfschrift:
 • Symboliek: Het gebruik van elfschrift of een zelfbedachte taal kan een gevoel van mystiek en persoonlijke betekenis toevoegen aan de ceremonie.
 • Ritueel: Het bruidspaar schrijft hun geloften in elfschrift of een andere fantasy-taal en leest deze voor tijdens de ceremonie, of hangt ze op een bijzondere plek tijdens de receptie.

Ervaring en Expertise van mij als Weddingsplanner

Hoe ben je begonnen met het plannen van fairy bruiloften?
Als kind kon ik helemaal opgaan in het fantasiethema en volledig wegdromen bij films zoals “Legend” met Tom Cruise en eenhoorns. Later las ik alle boeken over Harry Potter, Lord of the Rings en The Hobbit. Het regelen van bruiloften in deze niche is daarom al lang een droom voor mij en kan me helemaal invoelen in deze doelgroep.

Grootste uitdagingen bij het plannen van een fairy bruiloft:
De grootste uitdaging is dat niet iedereen zo enthousiast is als jullie. Het kan zijn dat sommige gasten niet graag geld willen uitgeven aan iets dat ze nooit meer zullen dragen. Zoek daarom naar creatieve oplossingen waarbij ze iets kunnen gebruiken wat ze al thuis hebben. Bijvoorbeeld, jullie kunnen elvenoren of andere accessoires sponsoren.

Gasten kunnen dan gewone jurken of pakken in aardetinten dragen en deze met minimale accessoires aanvullen En degenen die wel heel enthousiast zijn, mogen natuurlijk meer energie en moeite steken in hun outfit.

Samenwerking met Leveranciers

Hoe selecteer je leveranciers die fantasy hoog in het vaandel hebben staan?
Die vinden mij vanzelf of ik weet ze snel te vinden, afhankelijk van het onderwerp. Ik vind alles leuk wat met fantasy te maken heeft, dus het hoeft niet alleen een fairy-thema te zijn.

Kosten en Budget voor een duurzame bruiloft

Hoe help je koppels om een budget op te stellen voor hun fairy bruiloft?
Ik heb allemaal fantasy-nerds om mij heen, dus ik weet precies wie wat vraagt, van taart en trouwkleding tot ceremoniële spreker en trouwlocaties. Hierdoor kan ik heel snel een ruwe schets maken, afhankelijk van het aantal gasten. Wil je vrijblijvend weten wat het voor jullie bruiloft zal kosten? Contact met mij.

Hoe verhoudt de kostprijs van een duurzame bruiloft zich tot een traditionele bruiloft?
In principe verschilt het niet zoveel van een traditionele bruiloft, omdat de trouwjurk en het pak meestal handgemaakt worden.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten over een fairy bruiloft in samenwerking met een weddingplanner?
Ik zorg ervoor dat het niet zomaar een verkleedfeestje is, maar een stijlvolle en magische ervaring met diepe verbinding. De magie mag er zijn, en jullie hoeven die niet te verstoppen voor jullie dierbaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl