Wat is leuk om te doen op je trouwdag?

Bruidspaar gaat tennis spelen tijdens hun bruiloft

Behind The Lens en fotocredits: Linn Fotografie

Stap In Het Avontuur: Maak Je Bruiloft Onvergetelijk en stressvrij met deze leuke activiteiten!

In de wirwar van traditionele trouwactiviteiten en gebruiken, ben ik een voorstander van het omarmen van unieke en betekenisvolle ervaringen tijdens bruiloften. Te vaak zie ik stellen overweldigd raken door de hectiek van de dag, vooral wanneer speeches en andere verplichtingen zich opstapelen. Maar door verrassende activiteiten met een ‘wow’-effect toe te voegen, kan de essentie van de dag voor altijd worden vastgelegd. Dit is waarom ik zo’n fan ben van intieme bruiloften; ze bieden de mogelijkheid om te investeren in grootschalige ervaringen die voor een levenslange herinnering zorgen, zonder dat het budget uit de hand loopt door de kosten van een groot aantal gasten. Bij bruiloften met honderd gasten gaat het budget vaak grotendeels op aan de kosten voor eten en de locatie, waardoor er weinig ruimte overblijft voor unieke activiteiten die écht een verschil kunnen maken in de beleving van de dag.

Laten we eens kijken naar een aantal ideeën, zowel traditioneel als modern, om jullie dag extra speciaal te maken:

1. Wat is een traditionele bruiloft?

Traditionele vs. Niet-traditionele Activiteiten: De lijst van traditionele bruiloftsactiviteiten is lang en bekend en een belangrijk onderdeel van veel bruiloften: klassieke speeches, stukjes, muziek, taart, grappige optredens, gezellige borrels, openingsdans enzovoort.

Maar waarom niet een beetje spice toevoegen met een live painting artist of iemand die illustraties maakt die de magie van jullie dag vastlegt of een boat tour door schilderachtige grachten? Een gochelaar is ook altijd leuk of een nanny die voor de kinderen iets leuks gaat doen.

Het zijn deze onverwachte momenten die voor altijd in de herinnering van je gasten zullen blijven hangen.

Maar waarom niet afwijken van het gebruikelijke pad en iets nieuws proberen?

2. Niet-traditionele Avonturen en Belevenissen bij een Bruiloft

Waarom vasthouden aan het traditionele pad als er zoveel spannende alternatieven zijn? Van een adembenemende ballonvaart tot het avontuur van een helikoptervlucht over jullie favoriete landschappen, de keuzes zijn eindeloos en bieden de kans om jullie unieke persoonlijkheden te laten schitteren op jullie grote dag. Suppen, of zelfs een treasure hunt naar de ceremonie toe behoren tot de mogelijkheden om jullie bruiloft onvergetelijk te maken. Laat je niet leiden door trends, maar laat jullie harten spreken en kies de activiteiten die écht bij jullie passen. Jullie bucketlist bruiloft!

Gouden Tip:
Als je echt iets heel speciaals wilt doen, ga dan naar Lapland, waar je kunt genieten van sneeuwscootertochten, rendierensleeën, huskysledetochten en zelfs trouwen in een betoverend ijspaleis.

Door het omarmen van deze unieke trouwactiviteiten en ervaringen, kunnen bruidsparen een blijvende indruk achterlaten op hun gasten maar ook voor zichzelf en de start van hun huwelijk markeren met betekenisvolle verbindingen en avonturen die een leven lang meegaan.

3. Laat Jullie Geloof de Weg Wijzen

Het is belangrijk om de activiteiten te kiezen die in lijn zijn met jullie overtuigingen en persoonlijke waarden. Laat deze keuzes jullie dag verrijken en een diepere betekenis geven.

4. Authenticiteit Boven Trouwtrends

Persoonlijke Betekenis: Trends zijn leuk en ze komen en gaan, maar wat echt telt is wat voor jullie belangrijk is. Wat zijn jullie passies? Jullie trouwdag moet een weerspiegeling zijn van jullie diepste verlangens en waarden. Laat je leiden door jullie harten en niet door wat op dat moment ‘in’ is.

5. 250 Trouwinspiraties en Trouwactiviteiten

Ik heb een uitgebreide lijst samengesteld van 250 trouwinspiraties, verdeeld over verschillende locaties en thema’s. Van strand- en bosbruiloften tot avonturen op de bergen en op het water, er is voor elk wat wils. Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om deze gratis roadmap te ontvangen!

6. DYI – Leuke spelletjes voor jouw bruiloft

Soms zijn de eenvoudigste dingen het meest memorabel. Maak je eigen spelletjes, zoals kubben of tafeltennis, en voeg zo een persoonlijk tintje toe aan jullie feest. Pinterest staat boordevol inspiratie en hoe je dingen do it yourself kan maken!

7. Tip voor meer quality time met je partner op de trouwdag

Gouden tip: Neem even de tijd voor elkaar te midden van alle festiviteiten. Geniet van kostbare momenten samen en koester de liefde die jullie delen. Maak ruimte in jullie drukke draaiboek of ga zelfs voor 2 dagen!

Een bruidspaar dat ik begeleidde, koos ervoor om even apart te dineren. De gasten hadden in deze tijd lekker spelletjes gedaan en geborreld. Toen iedereen ging starten met het diner voegde het bruidspaar zich weer bij de gasten en ging apart lekker wisselend kletsen met de gasten. Deze korte pauze gaf hen de kans om te genieten van elkaars gezelschap en vervolgens met vernieuwde energie en aandacht de rest van de avond door te brengen. Het werd enorm gewaardeerd en creëerde kostbare momenten te midden van de festiviteiten.

Conclusie

Door het omarmen van unieke trouwactiviteiten en ervaringen, kunnen bruidsparen een blijvende indruk achterlaten op hun gasten en de start van hun huwelijk markeren met betekenisvolle verbindingen, belevenissen of zelfs avonturen die een leven lang meegaan.

Linn Fotografie heeft een fantastisch talent om unieke en niet-traditionele bruiloften prachtig vast te leggen, en ik kan niet wachten om enkele van haar meest opvallende fotoshoots te belichten.

  • Tennis: Geniet van een ontspannen setje tennis om even te ontsnappen aan de bruiloftsfeestelijkheden en wat actie te krijgen.
  • Arend: Laat je fotograferen te midden van majestueuze dieren, zoals een imposante arend, voor een unieke en indrukwekkende fotoshoot.
  • Motor: Voel de vrijheid en avontuur terwijl je samen op de motor stapt voor een ongedwongen en opwindende rit door het landschap, perfect om wat adrenaline toe te voegen aan jullie speciale dag.
  • First Look op de boot van je vader: Ervaar de magie van de ‘First Look’ terwijl jullie elkaar voor het eerst zien, omringd door het serene waterlandschap, wat een memorabele en romantische start van jullie huwelijk symboliseert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl