Wat is een Elopement of een Micro Bruiloft?

Introductie:

Een elopement bruiloft, een intieme viering met 2-20 dierbaren, is veel meer dan alleen een kleinere versie van een traditionele bruiloft of ook vaak micro bruiloft genoemd. Het is een reis vol vrijheid, avontuur, en de unieke keuzes van het bruidspaar. In dit blog neem ik jullie mee naar een wereld vol belevenissen van elopement bruiloften en jullie kunnen ontdekken waarom steeds meer stellen deze intieme route kiezen.

Elopement Bruiloft glamping avontuur. Landrover met glamping tent, kampvuur.

1. Waarom een Elopement of Micro Bruiloft?

Elopement bruiloften draaien om de essentie van de liefde tussen twee mensen. Vaak kiezen koppels ervoor om alleen met de fotograaf en of een weddingplanner op pad te gaan, weg van de traditionele verwachtingen. Het draait allemaal om het vervullen van de bucketlist van het bruidspaar op een manier die helemaal van henzelf is of met alleen een paar dierbaren.

2. Vrijheid in Keuzes:

Hoewel een elopement niet altijd goedkoper is, biedt het bruidsparen wel de vrijheid om te investeren in unieke elementen. Van opvallende uitnodigingen tot avontuurlijke activiteiten zoals kitesurfen, snowboarden of een kanotocht of een themabruiloft zoals vikings, Star Wars, Lord of the Rings en noem het maar op, elopement bruiloften worden onvergetelijk door het focussen op wat echt bij het bruidspaar past en niet wat van norm, tradities, families en vrienden verwacht worden. The verwachtingen van anderen kunnen echt killing zijn en kunnen heel erg pijn doen!

3. Minder trouwgasten, Meer Budget:

Een kleinschalige bruiloft betekent minder gasten en meer budget om uit te geven aan accessoires en styling. Het draaiboek geeft ruimte voor creativiteit, waardoor het bruidspaar dieper kan onderzoeken wat echt bij hen past, zonder zich te hoeven conformeren aan traditionele verwachtingen en geleefd wordne door de massa en 20 speeches, waar geen ruimte meer is voor iets anders.

4. Micro bruiloft locatie voor Dromers:

Of het nu het unieke landschap van IJsland, de fjorden van Noorwegen, of de bergen van Zwitserland zijn, elopement bruiloften vinden vaak plaats op adembenemende bestemmingen. Maar ook Nederland biedt prachtige plekjes voor een intieme bruiloft.

5. Trouwen: Op Jouw Manier:

Het draait allemaal om het doen op je eigen manier, zonder concessies te doen aan tradities of verwachtingen van anderen. Een elopement is de perfecte gelegenheid om te trouwen op een manier die echt bij het bruidspaar past, ongeacht wat anderen denken.

6. Natuur en Omgeving:

Een elopement geeft ruimte om dieper in te spelen op de natuur en omgeving. Het is van belang dat de fotograaf deze locatie begrijpt, en omdat er minder leveranciers zijn, wordt er niet bespaard op de fotograaf en videograaf wat bij een grotere bruiloft wel moet.

7. Stijltrends:

Terwijl elopement bruiloften allemaal uniek zijn, zie je vaak de opkomst van de bohemian stijl. Eenvoudige decoraties, een mooi prieel, en een focus op eenvoudige elegantie creëren een intieme sfeer.

8. Ceremoniële Rituelen voor bruiloften met intieme groep:

De ceremonie bij een elopement is meer dan een traditionele uitwisseling van geloften. Het kan evolueren naar een ritueel dat perfect past bij het bruidspaar, zoals handvasten, meditaties, of vrienden die bijdragen aan de ceremonie.

9. Personalisatie:

Een elopement biedt ruimte voor diepe personalisatie. Of het nu gaat om het voorlezen van brieven, het afspelen van een video, of het betrekken van familie bij rituelen zoals handvasten, alles is mogelijk.

10. Trouw zijn aan Jezelf:

Een van de grootste uitdagingen bij het plannen van een elopement is het weerstaan van meningen van anderen. Het is cruciaal dat het bruidspaar trouw blijft aan zichzelf en hun visie volgt, zelfs als meningen van anderen zwaar wegen.

Zeker, hier is een aanvulling op punt 11:

11. Geheim Trouwen:

Een andere mogelijkheid bij een elopement bruiloft is het idee om volledig in het geheim te trouwen of alleen met zijn tweeën. Stel je voor dat je al op reis bent op een adembenemende plek waar de energie perfect aanvoelt, of misschien denk je aan een locatie waar jullie samen heen willen. Het kan zelfs een plek zijn die jullie al eerder hebben bezocht en waarvan jullie weten dat het de ideale setting is voor jullie intieme moment.

In deze setting, met alleen jullie tweeën of met een fotograaf en een weddingplanner die jullie vanuit Nederland meenemen, kunnen jullie de belofte van eeuwige liefde aan elkaar doen. Of jullie boeken een fotograaf ter plekke. Het moment wordt vastgelegd op een manier die de puurheid van jullie liefde weerspiegelt.

Na de intieme ceremonie kunnen jullie kaartjes versturen met de magische boodschap: “We just eloped.” Het is een prachtige manier om jullie geluk te delen met vrienden en familie, terwijl jullie genieten van het privé-moment dat jullie samen hebben gedeeld.

En als jullie behoefte hebben om de liefde met een grote groep te vieren, kunnen jullie altijd besluiten om een jaar later een groot feest te organiseren. Deze geheime bruiloft voegt een extra laag van mysterie en romantiek toe aan het elopement avontuur, waardoor het een herinnering wordt die voor altijd in jullie harten gegrift staat zonder veel gedoe en groote poespas.

Conclusie: Wat is een Elopement:

Een elopement bruiloft is een reis van liefde, vrijheid, en onvergetelijke momenten. Het is een kans om te trouwen op de eigen voorwaarden, weg van verwachtingen en tradities, en een viering die de ware essentie van het bruidspaar weerspiegelt.

Zoek ook trouwinspiraties in mijn andere Blogs:

Of kijk op mijn aanbod voor een micro bruiloft in Nederland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl