Elopement Noorwegen

Noorwegen, het land van avontuur en belevenis, maar natuurlijk ook een spectaculaire natuur met de fjorden, watervallen en ongerepte natuur, vormt het perfecte decor voor een niet standaard bruiloft. Stel je voor, een intieme ceremonie te midden van prachtige bergen en fjorden, omringd door warmhartige locals die je omarmen in hun unieke cultuur. In deze blog neem ik je mee naar het hart van Noorwegen, waar de natuur en warmhartige sfeer een onvergetelijke setting creëren voor bruidsparen van alle achtergronden en dromen.

1. Waarom kiezen steeds meer stellen voor een intieme bruiloft in Noorwegen

De mensen daar in Noorwegen zijn zo trots en warmhartig; ze zetten zich volledig in en lijken wel verschillende rollen in één persoon te vervullen. De catering kan zo uniek zijn dat ze zelfs voor je eten gaan jagen. De make-up artist is misschien ook een schaapherder, verzorgt je haar en make-up, en wie weet, fungeert zelfs als babs. Maar het grootste pluspunt is natuurlijk de overweldigende natuur!

Het kan zijn dat als je daar midden in de natuur bent gewoon een emotioneel moment krijgt omdat het gewoon zo mooi daar is dat je het niet in woorden kan omschrijven.

Wist je dat daar legendes van trollen zijn, zelfs het feit dat Disney’s Frozen hier inspiratie heeft opgedaan, en natuurlijk de historie van de Vikingen zijn redenen om je bruiloft hier te doen.

Dus, als het idee om als Viking te trouwen jullie aanspreekt, of als er altijd al een verlangen in jullie schuilt om in Noorwegen te trouwen, dan zit je hier goed. Met mijn team in Noorwegen ontdekken we authentieke plekjes vol traditie en magische locaties die gegarandeerd een traantje in jullie ogen zullen brengen.

Een voorbeeld is een soort hobbithuisje met een groen dak, helemaal alleen. De eigenaar, een 70+-jarige persoon, roeit je over een klein meertje waar je het gevoel hebt dat je alleen op deze wereld bent. Zelfs het toilet is een houten huisje met een opening, maar wel met een vleugje privacy door een haakje aan de deur met een hart. Voordat je gaat eten, vertelt de eigenaar oude verhalen, bijvoorbeeld over wolven, wat bijzonder interessant is.

Maar zodra je het hobbithuisje binnengaat, wordt je overdonderd! Het is zo prachtig dat woorden tekortschieten. Alles is donker met stenen en een vuurtje in het midden van de tafel. Het vrouwelijke cateringpersoneel is ook de persoon die de ceremonie heeft geleid en heerlijkheden heeft geserveerd, zoals rendier. Verwacht geen vijfsterrendecoratie, maar voel de liefde die in het eten is gestoken. Sluit de ervaring af met een knapperend kampvuur. Maar dat is een voorbeeld van heel veel unieke locaties die mogelijk zijn.

In de winter kun je zelfs orka’s en zeehonden zien in de fjorden, en bijvoorbeeld met husky’s op een slee
gaan.

2. Kies Jouw Perfecte Locatie in Noorwegen

Of je nu droomt van een bruiloft in Aurland, Flam, Alesund, Stavanger of Tromsø, Noorwegen biedt diverse adembenemende locaties voor jouw speciale dag. Elk plekje draagt zijn eigen unieke charme en is aanpasbaar aan de visie die jij hebt voor je bruiloft.

3. Seizoenskeuze – De Invloed op Jouw Noorse Bruiloft

Overweeg of je een koukleum bent of niet bij het plannen van je Noorse bruiloft. Het hoogseizoen loopt van april tot september, waarna het de zon afneemt. Denk dus goed na of je de voorkeur geeft aan trouwen temidden van orka’s, husky’s en sneeuw, of dat een zomerse viering meer bij jullie past. Het is een keuze die afgestemd moet zijn op jullie persoonlijke voorkeuren en stijl.

4. Op Maat Gemaakte Kleding Voor Jouw Unieke Stijl

Geef je bruiloft een persoonlijk tintje door op maat gemaakte kleding te verkennen via platforms zoals Etsy als je bijvoorbeeld als viking zal willen trouwen, als je al in het land van de vikings bent. Ontdek leveranciers die jouw visie kunnen vertalen naar een stijl die past bij jou en je partner.

5. Subtiele Themakeuze – Laat Je Inspireren

Hoewel een Viking-thema een optie kan zijn, is het niet de enige weg. Laat je inspireren door de natuurlijke omgeving en creëer een subtiele en tijdloze sfeer die past bij jullie als stel.

6. Ontmoet de Warmhartige Lokale Gemeenschap

Een van de bijzondere aspecten van een Noorse bruiloft is de ontmoeting met vriendelijke lokale bewoners. Laat je verwelkomen door hun warmte en gastvrijheid, en ervaar de rijke Noorse cultuur die jouw dag nog specialer maakt.

7. Culinaire Verwennerij in Noorwegen

Ontdek de culinaire hoogstandjes van Noorwegen met een menu dat lokale delicatessen omvat, zoals rendier, hert en wildzwijn. Ook vegetariërs worden verwend met speciale Noorse kazen.

8. Voor bruidsparen die zich willen onderdompelen in de Noorse cultuur, wat zijn enkele specifieke tradities of rituelen die ze kunnen opnemen in hun bruiloftsceremonie?

Bij het vormgeven van jullie ceremonie zijn er verschillende symbolische rituelen om uit te kiezen. Een veelgekozen element is handvasting, waarbij jullie handen worden samengebonden als symbool van eenheid. Het kan vergezeld gaan van een alcoholisch drankje of een ander drankje naar keuze, maar kies vooral wat het beste bij jullie past. Mijn bruidspaar koos bijvoorbeeld voor een combinatie van ringen, handvasting en het ondertekenen van de trouwakte – simpelweg omdat het perfect bij hen paste.

Voor diegenen die een vikingachtige sfeer willen creëren, is er zelfs de mogelijkheid van een viking-speech. Aan het einde van deze ceremonie wordt er vaak een bijzonder moment toegevoegd: het uitspreken van een spreuk voor de goden, waarbij jullie drinkhoorns gebruiken. Een stukje van het drankje wordt symbolisch op de grond gegoten, als een offer aan de goden. Dit ritueel voegt een uniek en persoonlijk element toe aan jullie viering, waardoor het moment nog specialer wordt. Maar natuurlijk alleen als dat bij jullie past.

handfasting bij een ceremonie van een bruiloft. Dit was een elopement noorwegen bruiloft.

9. Boek Epische Activiteiten voor Jouw Bruiloftsweekend

 • RIB Boatsafari
 • Het Noorderlicht zien (afhankelijk van de locatie)
 • Fjordrondvaart
 • Rendierrodelen
 • Bezoek aan een Rendierboerderij en Sami culturele tour met lunch
 • Rondleiding door ijskoepels en bezoek aan rendieren
 • Kleine groep Aurora Hunt Tour met burgerwetenschap
 • Begeleide sneeuwscootertocht door de Lyngen Alpen met lunch
 • Walvissen kijken
 • Ice Domes overnachting en activiteitenpakket
 • Ticket voor drijvende sauna met zelfbediening
 • Snowhotel
Orkas in Noorwegen in het water in de fjorden.

10. Uitdagingen en Overwinningen van een Elopement Noorwegen Bruiloft

Ontdek de uitdagingen en overwinningen van het plannen van een bruiloft op een onbekende locatie. Wees open-minded en flexibel, en overweeg om een professional in te schakelen om je te helpen met de details.

Noorwegen biedt een onvergetelijke setting voor een bruiloft vol liefde, cultuur en adembenemende natuur. De mogelijkheden zijn net zo eindeloos als de fjorden die dit land sieren. Ben je klaar voor een onvergetelijke reis naar jouw Noorse bruiloft?

11. Wat zijn enkele praktische tips voor paren die een bruiloft in Noorwegen plannen, met betrekking tot logistiek, vergunningen en lokale leveranciers?

Trouwvergunning:

Het is mogelijk om een trouwlicentie aan te vragen, maar de meest praktische oplossing is vaak om vooraf een eenvoudig en formeel huwelijk op het gemeentehuis in Nederland te voltrekken, zonder veel emoties, die bewaar je voor Noorwegen met jullie eigen verhaal en heel persoonlijke ceremonie. Dit bespaart niet alleen kosten, maar ook waardevolle tijd, en rond €500.

Let op Noorwegen is duur!

Noorwegen staat bekend als een land met hogere kosten, variërend van hotelaccommodaties tot vooral chauffeursdiensten. Uit persoonlijke ervaring heb ik geleerd dat het inhuren van een chauffeur voor slechts een korte rit voor een gezelschap van 9 personen gemakkelijk kan oplopen tot €1000!!! Ja, echt en dat voor 2 – 3 uur rijden! Zelfs als het slechts om het ophalen vanaf het vliegveld gaat. Daarom is het raadzaam om, als je een intieme bruiloft met maximaal 10 gasten plant, te overwegen zelf een auto te huren via platforms zoals EasyTerra.nl. Onderzoek ook wie in je gezelschap bereid is om een bus te besturen. Overweeg of je op de trouwdag zelf het budget wilt besteden aan een chauffeur. Door deze keuzes te maken, kunnen jullie niet alleen geld besparen, maar ook genieten van leuke activiteiten voor of na de bruiloft, of gewoon van sightseeing.

Make Up en Haar:

Houd er rekening mee dat make-up en haarverzorging in Noorwegen duurder kunnen zijn dan in Nederland. Een handige tip is bijvoorbeeld om haar- en make-upextensies al in Nederland te laten doen en een video te maken van jullie proefkapsel. Op deze manier kan de lokale professional het haar en de make-up volgens jullie wensen verzorgen, niet alleen voor het bruidspaar maar ook voor de gasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl