Outdoor Bruiloft: Essentials en Tips

Introductie:
Een buitenbruiloft kan een betoverende ervaring zijn, omgeven door de natuurlijke pracht en praal. Of je nu kiest voor een weelderige tuin, een schilderachtig bos of een sfeervol strand, een buitenbruiloft vereist nauwgezette planning om ervoor te zorgen dat jij en je gasten comfortabel kunnen genieten van deze bijzondere dag.

Tipps Outdoor Bruiloft

In dit blog delen we enkele essentiële items en tips voor een succesvolle outdoor trouwerij, vooral als je het intiem en klein wilt houden, zoals bij een elopement. Hoewel deze tips ook van pas kunnen komen bij grotere bruiloften, is het wellicht verstandig om bij een grootschaliger evenement voor te kiezen voor een trouwlocatie die al voorzieningen biedt. Voor beide kan je een weddingplanner inschakelen die al voorzieningen heeft zoals ik.

Ik noem deels prijzen van online winkels. Deze zijn gebaseerd op januari 2024.

Verwarmende Deken:
Zelfs in de zomer kan het ‘s avonds afkoelen, vooral in de openlucht. Leg een paar warme dekens op strategische plaatsen, zoals op de stoelen voor de ceremonie of rond de zitgedeeltes, zodat jullie en jullie gasten zich comfortabel kunnen nestelen.

Mijn absolute highlight, dat ik eind 2023 ontdekte als koukleum, is de verwarmende deken met een powerbank van ANWB! Ik kan niet meer zonder. Het leuke is dat het ook dienst doet als kussen, vergelijkbaar met Stoov, dus je hebt keuze!

Prijs: 119 euro.
Link

JBL Speaker voor Muziek:
Muziek is essentieel voor elke bruiloft. Met een draagbare JBL-speaker kun je een feestelijke sfeer creëren, of het nu gaat om het afspelen van romantische deuntjes tijdens de ceremonie of het starten van een dansfeest na het eten. Zorg ervoor dat je een playlist offline hebt gedownload om niet afhankelijk te zijn van internet. Wat ook heel fijn is, dat de JBL-speaker waterbestendig is.

– Party to go (die je makkelijk op je schouder kunt dragen) voor ongeveer €340,45 link
– De 310 weegt 20 kg, maar heeft rollen. Hiermee ben je verzekerd van een knalfeest! Kosten ongeveer €449,00 link.
– Voor wie het nog grootser wil aanpakken in de eigen tuin met meer man, ga dan voor de JBL 1000 €1499,99 link.

Grote stroomgenerator boven de 500 Watt:
Een betrouwbare energiebron is cruciaal, vooral als je elektronische apparaten zoals speakers en verlichting wilt gebruiken. Investeer in een grote stroomgenerator met een capaciteit van minstens 500 watt voor 10 personen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt tijdens de hele dag. Kosten rond 600 Euro. Zelfs ben ik heel tevreden met de Jackery Explorer te kopen op Amazon.
Ik overweeg zelfs om nog meer zonnepanelen bij te kopen, dat jullie goed zitten.

Prijs €899
Link

Pop-up Tent:
Een pop-up tent kan dienen als een schaduwrijk toevluchtsoord voor gasten tijdens een zonnige dag en biedt bescherming tegen lichte regen. Plaats deze op strategische plekken, zoals bij de receptie of de loungehoek.

Dit bedrijf is een van mijn favoriete ontdekkingen van afgelopen jaar. Honeybell Tenten link komt met tenten voor in je tuin of andere gewenste locatie naartoe, of indien gewenst, volledig ingerichte belltenten. Nu is je honeymoon in je eigen tuin, op de camping, of waar dan ook geregeld. Ik vind dit echt te gek, zo tof!

Prijs vanaf 4 tenten en meer is het €198,- per tent.
Link

Warmtepads

Daarnaast is het overwegen van warmtepads in handschoenen en schoenen een slimme zet voor extra warmte. Deze handige kleine pads kunnen in je handschoenen worden geplaatst om je handen warm te houden, en in je schoenen voor die broodnodige warmte tijdens een koude ceremonie. Een eenvoudige maar effectieve oplossing om ervoor te zorgen dat jij en je gasten comfortabel blijven, zelfs als de temperaturen dalen.

Voeten: Echt een aanrader 8 uur warm! Ik heb altijd koude voeten!
Prijs: Hand €12,75 voor 12 stuks / Voet €13,96 voor 10 stuks
Handwarmers: Link
Voetwarmers: Link

Kacheltje met Grote Powerbank:
Voor een herfst- of winterbruiloft kan een draagbaar kacheltje op batterijen met de grote stroomgeneratoor voor extra warmte zorgen. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich comfortabel voelt, zelfs bij lagere temperaturen of zeker jullie als bruidspaar tijdens een ceremonie bijvoorbeeld of als jullie je opmaken in de natuur.

Prijs: €19,95 (stroomgenerator moet minimaal 2000 watt hebben!)
Link

Regenponcho’s:
In het geval van een onverwachte regenbui, voorzie regenponcho’s voor zowel het bruidspaar als de gasten. Het kan een leuke toevoeging zijn aan de ceremonie en houdt iedereen droog en gelukkig.

Prijs: 10 stuks = €9.79
Link

Alles Offline, Geen Internet:
Vertrouw niet op een stabiele internetverbinding. Download vooraf belangrijke informatie, zoals kaarten, contactgegevens en de offline playlists. Dit zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van een internetverbinding op de grote dag.

Plan B voor Regen:
Buiten bruiloften zijn prachtig, maar het weer kan onvoorspelbaar zijn. Zorg voor een solide Plan B in geval van regen. Dit kan een overdekte locatie zijn of het opzetten van een grote tent die bescherming biedt tegen de elementen.

Conclusie:
Een outdoor elopement bruiloft kan magisch zijn, maar het vereist zorgvuldige voorbereiding om onverwachte uitdagingen het hoofd te bieden. Met de juiste essentials en een doordacht plan, kan je genieten van een prachtige bruiloft te midden van de natuur. Vergeet niet te genieten van elk moment, ongeacht het weer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl