Twijfels van Bruidsparen: De Reis naar het Ja-Woord

Een bruiloft plannen is een opwindende en emotionele reis, maar het is ook een reis die gepaard gaat met heel veel twijfels en misschien ook ruzie onder elkaar.

Het plannen van een bruiloft is een emotionele achtbaan. Twijfels over kosten, gastenlijsten en de toekomst zijn normaal. Open communicatie en begrip tussen partners zijn cruciaal voor het overwinnen van deze twijfels en het creëren van een sterke basis voor een gelukkig huwelijk. Twijfels zijn geen teken van zwakte, maar een kans om samen te groeien.

Herkennen jullie dit ook? 👇

Hier zijn enkele veelvoorkomende twijfels waar bruidsparen mee te maken kunnen krijgen en hoe ze ermee om kunnen gaan: 

1. Twijfels of we dezelfde visie hebben

Het is niet ongebruikelijk dat bruidsparen zich afvragen of ze echt dezelfde visie delen voor hun grote dag. Jullie zijn twee unieke individuen met verschillende smaken en ideeën. De sleutel is open communicatie. Neem de tijd om te praten over wat jullie belangrijk vinden en waar jullie compromissen kunnen sluiten. Jullie visie kan evolueren en samensmelten tot iets unieks en prachtigs.

💡 Mijn suggestie is🏕️💡
om samen rustig te gaan zitten en elk van jullie gedachten op papier te zetten. Als het bij jullie past, kunnen jullie zelfs een meditatie doen om vanuit jullie hoofd naar jullie hart te gaan. Vervolgens kunnen jullie elkaars teksten voorlezen en delen en naar elkaar toe werken. Overweeg ook om te kijken naar gemeenschappelijke elementen die als inspiratie kunnen dienen voor een thema of bucketlist voor jullie toekomst samen.

2. Twijfels over gastenlijsten:

Het opstellen van de gastenlijst kan een emotionele achtbaan zijn en in mijn ogen het moeilijkste wat er is aan de hele bruiloft. Er kunnen zorgen zijn over wie wel of niet wordt uitgenodigd en hoe dit anderen kan beïnvloeden. Onthoud dat het jullie dag is, en dat jullie degenen moeten uitnodigen die belangrijk voor jullie zijn. Het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen, dus probeer niet te veel te focussen op wat anderen denken.

💡 Mijn suggestie is🏕️💡
In mijn persoonlijk adviesgesprek of mijn opgenomen workshop geef ik hier uitgebreid advies over. Een belangrijke eye-opener is om te controleren of die persoon überhaupt de naam van je toekomstige partner kent. Als dat niet het geval is, zou dat een rode vlag kunnen zijn. Hetzelfde geldt voor situaties waarin je bijvoorbeeld geen connectie hebt op sociale media. Deze indicatoren kunnen veelzeggend zijn. 

3. Twijfels over de kosten:

Bruiloften kunnen duur zijn, en het budget kan snel uit de hand lopen. Het is normaal om je af te vragen of je het geld wel op de juiste manier besteedt. Het is belangrijk om vanaf het begin een realistisch budget op te stellen en prioriteiten te stellen. Communiceer openlijk met je partner over financiële verwachtingen en zoek naar manieren om kosten te beheersen zonder afbreuk te doen aan de belangrijke aspecten van jullie grote dag.

💡 Mijn suggestie is🏕️💡

Een budget sleutel zoals deze is een uitstekend startpunt voor het plannen van je bruiloft.: Bijvoorbeeld als jullie een totaalbudget van €15’000 hebben

  • Bloemen & Decoratie 5% = €750
  • Trouwringen 10% = €1500
  • Overige Kosten 10% = €1500
  • Trouwfotograaf 15% = €2250
  • Trouwjurk 15% = €2250
  • Trouwlocatie en eten 40% = €6000
  • Reserve % = €750

Naarmate de bruiloftsplanning vordert, kunnen de percentages inderdaad verschuiven naargelang jullie prioriteiten en keuzes.Als je hier meer informatie of hulp zal willen maak een reply op deze mail. Dan leg ik het graag meer uit. 

4. Twijfels over de keuze van de datum en locatie:

Het kiezen van de perfecte datum en locatie kan stressvol zijn, vooral als je rekening moet houden met seizoensgebonden factoren en beschikbaarheid. Wees flexibel en overweeg alternatieve data en locaties.

💡 Mijn suggestie is🏕️💡

Na jarenlange ervaring als weddingplanner, is mijn belangrijkste advies om eerst jullie droomlocatie te vinden voordat je de trouwdatum definitief vaststelt. Het kan voorkomen dat jullie de perfecte locatie ontdekken, maar dat deze al volgeboekt is op de datum die jullie in gedachten hadden. Sommige populaire locaties worden zelfs al meer dan een jaar van tevoren gereserveerd. Het is daarom verstandig om flexibel te zijn met de trouwdatum om ervoor te zorgen dat je die ene speciale locatie kunt krijgen die perfect bij jullie past. Het voorkomt teleurstelling en onnodige complicaties als jullie al andere aspecten van de bruiloft hebben vastgelegd.

5. Twijfels over de keuze van leveranciers:

Het kiezen van leveranciers voor de bruiloft, zoals fotografen, cateraars en bloemisten, kan stressvol zijn. Zorgen over de kwaliteit van hun diensten zijn begrijpelijk. 

💡 Mijn suggestie is🏕️💡

Zet de klik op nummer een niet het budget! Je kan echt een slechte droomdag hebben als je twijfels had en toch vanwege budget gaat kiezen. Doe grondig onderzoek, bekijk recensies en spreek met meerdere leveranciers voordat je beslissingen neemt en ga goed de algemene voorwaarden lezen. Vertrouw op je instincten en kies leveranciers die passen bij jullie visie.

6 Twijfels over de keuzestress

In het tijdperk van Pinterest en Instagram lijkt de lijst van keuzes eindeloos. De druk om de “perfecte” bruiloft te plannen kan overweldigend zijn. 

💡 Mijn Nature Weddings suggestie is🏕️💡

Laat je niet gek maken door de overvloed aan opties. Concentreer je op wat voor jullie als koppel belangrijk is en onthoud dat perfectie niet bestaat. Blijf realistisch met het budget wat jullie hebben een weddingplanner of een stylist kunnen jullie hier heel goed bij helpen. Als jullie kunnen loslaten op de dag, dan is de dag perfect naar mijn mening!

Hoe Twijfels te Overwinnen

Het belangrijkste bij het omgaan met twijfels is open communicatie. Praat met je partner over je zorgen en twijfels. Jullie delen deze reis samen en samen kunnen jullie deze hindernissen overwinnen. Het huwelijk is een partnerschap, en het vermogen om samen te praten en te luisteren is essentieel.

Daarnaast is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Een bruiloft kan niet perfect zijn, maar het is de liefde tussen jullie die de dag echt bijzonder maakt. Leg de nadruk op wat echt belangrijk is en laat de kleine dingen los.

Ik ben oprecht nieuwsgierig naar jullie twijfels. De workshop die ik opgenomen heb vorige week, gaat precies in op deze twijfels waarin al deze onderwerpen aan bod komen. Deze workshop/cursus is gebaseerd op mijn jarenlange ervaring en is voortdurend in verbetering. Elke gedetailleerde inzicht dat jullie kunnen delen, zal van onschatbare waarde zijn voor andere bruidsparen die dezelfde twijfels koesteren. Als je bereid bent om te delen, klik dan op ‘reply’ en laat me weten wat jullie twijfels zijn. Samen kunnen we anderen enorm helpen bij hun bruiloftsvoorbereidingen.

Als je liever persoonlijk een gesprek en hulp nodig hebt drop me a line, dan kan ik hier vrijblijvend advies hoe jullie verder kunnen. 

Met hartelijke groet,

Michele Nature Weddings

Weddingplanner met taart in de hand aan het werk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl