Wie zegt er als eerste ja?

Wist je het antwoord al?

bruidspaar kus bij de ceremonie

Voor de koppels die meer traditioneel zijn, vraagt de man mogelijk eerst nog steeds de vader van de bruid om haar hand.

Volgens de traditie gaat de man eerst naar de vader van zijn toekomstige bruid om haar hand te vragen. Dit gaat vooral om respect te tonen en goedkeuring te krijgen van de familie van de bruid in spe.

Dus bij deze heb je ook al het antwoord op wie als eerste “ja” gaat uitspreken bij de ambtenaar van de burgerlijke stand, je ceremoniĆ«le spreker of je BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand), afhankelijk van wat jullie hebben gekozen.

Van alle mogelijke tradities en gebruiken is een van de meest symbolische momenten, naast de first look, het uitspreken van het “ja-woord”.

Zelfs ben ik natuurlijk altijd op zoek naar hoe je het anders kan doen, maar deze traditie om het ja-woord uit te spreken blijft gewoon een hele mooie traditie.

Het enige wat je kunt bespreken, is dat de vrouw als eerste het ja-woord uitspreekt en niet de man.

Ook is het altijd mooi om van de hele ceremonie een ritueel te maken, of dat nu met handvasting is of iets anders wat goed bij jullie past.

Hebben jullie hier al over nagedacht?

Hoe zeg je het ja-woord?

jawoord of ja woord

Juist is: Jullie geven elkaar het jawoord. Net zoals bij het woord “cadeautip,” schrijf je “jawoord” ook aan elkaar. Dus Jawoord is juist en ja-woord of ja woord fout.

Wil je meer zo handige tips? Volg mijn gratis roadmap met gratis trouwworkshop hier:

Fotograaf van alle foto’s is: Marissa van Lavieren Fotografie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl