€7000 besparen op je budget!

Als ervaren weddingplanner begrijp ik als geen ander hoe belangrijk het is om een droombruiloft te organiseren die binnen het budget past. Een bruiloft is een onvergetelijke gebeurtenis, maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Met de juiste planning en creativiteit kun je een prachtige dag creëren zonder de financiën uit het oog te verliezen. Hier zijn enkele van mijn favoriete budgettips voor een betaalbare bruiloft die je zullen helpen om duizenden euro’s te besparen!

In een notendop:

  • Gratis Trouwdag: €500 voor €0
  • Gratis Ceremoniespreker: €1000 voor €0
  • Ringen: €2000 voor €300 
  • Jurk: €2000 voor €500 Euro 
  • Pak: €1000 voor €300
  • Gratis Taart: €500 voor €0

Sparen rond €7000!!!!! Lees hier hoe 👇

Tip 1: Kies voor een gratis trouwdag bij de gemeente

Wist je dat veel gemeenten kosteloze trouwdagen aanbieden, meestal op een maandag? Dit kan per gemeente variëren, dus zorg ervoor dat je dit op tijd controleert. Door voor zo’n gratis trouwdag te kiezen, bespaar je al snel rond de €500. Maar dat is nog niet alles! Maak van deze ceremonie een unieke ervaring door bijvoorbeeld een vriend te vragen om te spreken. Je kan ook een vriend een dag een babs laten maken. Hierdoor kun je ook de kosten voor een betaalde babs besparen, wat je nog eens ongeveer €1000 oplevert. In totaal bespaar je dus maar liefst €1500!

Spartip: €1500

Tip 2: Maak je eigen trouwringen bij een ringenworkshop

Trouwringen zijn een belangrijk symbool van jullie liefde en verbondenheid. In plaats van te kiezen voor dure ringen van juweliers, kun je overwegen om je eigen ringen te maken bij een ringenworkshop. Voor twee zilveren ringen begint de prijs meestal rond de €300. Als je bedenkt dat traditionele trouwringen al snel €2000 of meer kunnen kosten, kun je met deze optie maar liefst €1700 besparen! En als je echt iets unieks wilt, overweeg dan om goud te smelten en in de ringen te verwerken.

Spartip: €1700

Tip 3: Vraag gasten om zelf een taart te bakken

Trouwtaarten zijn prachtig, maar ze kunnen behoorlijk prijzig zijn. Een geweldige manier om geld te besparen en een persoonlijke touch aan je bruiloft toe te voegen, is door alle gasten te vragen om zelf een taart te bakken. Stel een mooie buffettafel op en laat de gasten een lootje trekken op de dag zelf om te bepalen welke taart de trouwtaart wordt. Voeg op het moment zelf een taarttopper toe en voilà, je hebt een prachtige en smakelijke trouwtaart, terwijl je ongeveer €500 in je zak houdt!

Spartip: €500

Tip 4: Koop tweedehands trouwkleding

Je droomjurk en het perfecte pak kunnen een aanzienlijk deel van het trouwbudget opslokken €3000+ . Gelukkig kun je hier ook veel geld besparen. Overweeg om je trouwjurk en pak tweedehands te kopen via platforms zoals Vinted of Marktplaats dan krijg je ze zelfs voor €100 of minder. Als je toch iets meer luxe wilt, zoek dan naar trouwwinkels die tweedehands jurken en pakken aanbieden en het ook nog vermaken trouwjurk rond €500 en trouwpak €300. Dit kan je gemakkelijk duizenden euro’s besparen. Bijvoorwaarde om te schitteren op jullie grote dag!

Spartip €2200

Met deze vier handige tips kun je al snel bijna €7000 besparen. Als weddingplanner sta ik altijd klaar om jullie te helpen deze en andere besparingsmogelijkheden te verkennen, zodat jullie een prachtige bruiloft kunnen hebben zonder financiële stress. Laten we samenwerken om jullie droombruiloft binnen het budget te realiseren met de juiste leveranciers die ook bij jullie budget passen en betrouwbaar zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl