Trouwuitnodigingen met Eigen Logo en Waxzegels

This image has an empty alt attribute; its file name is DSC06709-3-copy-1024x1024.jpg

Tips:
Do it yourself Trouwuitnodigingen!

Jullie trouwdag is een viering van liefde en verbondenheid, en wat is er beter dan een persoonlijke touch toevoegen aan de trouwuitnodigingen (of ook stationary genoemd)? Een unieke manier om dit te doen, is door het gebruik van waxzegels met je eigen logo. In deze blogpost laat ik jullie zien hoe je dit op een eenvoudige manier kunt doen met Canva en een waxstempel of ook lakzegel genoemd.

Stap 1: Logo designen

Ga naar het online programma Canva (als je nog geen account hebt zeker aanmaken).

Ga naar de zoekfuncties en zoek logo of logo wedding of logo bruiloft en zoek een ontwerp die jullie het meest aanspreekt. Speel met kleuren, lettertypes en pictogrammen totdat je een ontwerp hebt dat perfect past bij de stijl van jullie bruiloft. Zie hier een screenshot van Canva en sjablonen.

Stap 2: Bestel een waxstempel met jullie logo

Nu je een perfect logo hebt, geef je dit door aan een winkel die op maat gemaakte waxstempels aanbiedt. Zelf bestel ik ze graag bij Amazon link. Vroeger heb ik ze ook bij AliExpress besteld, maar wat heel fijn is bij Amazon is dat deels dezelfde prijs is en je kunt ook spullen makkelijker retourneren dan bij Ali! Zorg ervoor dat je de juiste specificaties doorgeeft, zodat de stempel nauwkeurig je unieke ontwerp weergeeft. Levertijd: reken mee dat de ‘Save the Date’ in principe uit kan wanneer jullie de trouwdatum hebben. Maar trouwuitnodigingen moeten uiterlijk 6 weken van tevoren uit zijn. Hier is mijn favoriete tool om het uit te rekenen van stijlvolle trouwkaarten link. Echt een hele fijne eyeopener en rekent alles uit voor jullie.

Stap 3: Lakzegels kopen in jullie trouwstyle en kleuren

Zodra je de waxstempel hebt ontvangen, ben je klaar om je trouwuitnodigingen een extra dosis elegantie te geven. Bestel bijpassende waxzegels om de look compleet te maken.
Het liefst bestel ik de lakzegels sticks hier link. Hier heb je genoeg aan 100 uitnodigingen en nog veel meer en heel mooie kleuren. Ben heel tevreden met de kwaliteit.

Enveloppen bestel ik ook hier link zwarte zijn erg mooi en goede prijs maar kan ook andere kleuren kiezen.

Stap 4: Snelheid met een lijmpistool

Zo nu is alles in huis, waxstempel, lakzegel, enveloppen en hier beneden is nog een uitleg over trouwuitnodigingen bij stap 7.

Als je een snelle en efficiënte aanpak wilt, gebruik dan een lijmpistool om de waxzegels op de enveloppen te bevestigen. Breng een beetje lijm aan op de achterkant van het zegel. Een extra tip: wacht 10 seconden en plaats dan pas de waxstempel op de gewenste plek. Druk stevig aan en laat de stempel staan. Pak vervolgens de volgende envelop en herhaal het proces: neem de stempel uit de envelop na 10 seconden en breng deze aan op envelop 2. Herhaal deze stappen. Dit bespaart tijd zonder afbreuk te doen aan de stijl.

Lijmpistool heb ik de goedkoopste bij Blokker gevonden voor alleen maar 3,99 euro link. Dus heb hem zelfs ook thuis en werkt helemaal prima. Tip als de waxzegelpatron verdwijnt in de pistool pak een extra patroon en schuif hem achteraan om meer druk te geven.

Stap 5: Knusheid met kaarsen

Als je de tijd hebt en een intiemere sfeer wilt creëren, overweeg dan het gebruik van kaarsen om de waxzegels te smelten. Maar je geduld raakt snel op als je 50 – 100 uitnodigingen moet maken ;). Ik spreek uit eigen ervaring. Had de lijmpistool pas later als tip gekregen.

Stap 6 Accessoires die terugkomen in jullie bruiloft
Geef een extra touch en versier het met droogbloemen of veren en laat dit eens worden met wax. Misschien iets wat ook in jullie trouwboeket of styling terugkomt. Of met een goud of zilveren stift. Zelfs haal ik de droogbloemen bij Action. Kwantum heeft ook hele mooie keuzes. Of ga maar bij je tuincentrum in de buurt kijken wat ze hebben.

Stap 7 Trouwuitnodigen maken
Login weer bij Canva en zoek bij sjabloon trouwuitnodigingen en zoek wat bij jullie past. Verander kleuren. Heel mooi is ook als je met je trouwfotograaf een loveshoot mee onderhandeld. Voordeel je hebt al hele mooie foto’s voor de uitnodiging en trouwwebsite en een gevoel op er echt een klik is met de fotograaf en nog meer pret en vertrouwen op de grote dag.
Je kan de trouwkaarten ook meteen bestellen op Canva neem dan wel het luxe en dikste papier. Voor 27 euro heb je 50 in postkaartformaat!

Dit allemaal kan je natuurlijk uitbreiden naar menu kaartjes, naamkaartjes, welkomboard etc in vaktaal het hele stationary van jullie bruiloft.

Als je echt een uniek feestje van wil maken dan ga naar Jessica. Van Hippe Printjes. Nu met speciale code NatureWeddings10 tot 14 februari 2024. Hiermee krijg je 10%. Geldig voor hele shop en ook voor maatwerk. Uitgezonderd op huurproducten!

Met Jessica heb ik voor mijn Noorwegen deze stoere uitnodiging en huwelijksakte ontworpen. Heel persoonlijk. Maar ook haar kaarten zijn zo mooi en als persoon gewoon echt een schatje en heel erg out of the box, denkt met je mee en vooral op tijd met de deadlines. Zij gaat de extra mile voor jullie.

In deze style heeft Hippe Printjes de uitnodiging en huwelijksakte gemaakt voor de bruiloft,
die ik in Noorwegen geregeld heb in september 2023 met thema viking chic.
Ze heeft het zo mooi gemaakt.

Stap 8 Bedankjes
Jullie waxlogo kan je ook weer gebruiken voor bedankjes. Zelfs ben ik ook fan van organzazakken die je hier kan bestellen link. Waxlogo erop en dan kan je van alles in doen. Zelfs ben ik fan van de bloemenzaadbommetjes van Tuindreef. Maak bijvoorbeeld op Canva een kaarte in formaat van een visitenkaartje in jullie moodboard en schrijf let love grow op en leg het in het organzazakje. Klaar zijn jullie do it yourself bedankjes.

Wil je nog meer zo toffe tips ervaren koop mijn workshop voor €47. En je kan makkelijk geld en tijd sparen.

Wil je het liever ook luisteren? Ga naar mijn podcast aflevering link

  1. Jessica says:

    Wat een waardevolle blog met handige tips Michele. Dankjewel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@YOURUSERnAME

Instagram @natureweddings.nl